На новій дільниці будуть виготовлятися ліки в небулах / фото прес-служби Фармак

Український бізнес продовжує надійно тримати економічний фронт та інвестувати в розвиток держави навіть під час війни. Нещодавно фармацевтична компанія "Фармак" відкрила нову дільницю з виробництва ліків у небулах, будівництво якої розпочала до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Ліки у небулах призначені для інгаляційного введення, і розпилюються за допомогою небулайзерів. Така технологія дозволяє ефективно лікувати алергічні та запальні захворювання дихальних шляхів.

Також на новій дільниці будуть виготовлятися асептичні очні краплі та інші стерильні препарати у поліетиленових флаконах.

Відео дня

Розрахункова потужність нової дільниці складає до 40 млн небул на рік.

фото прес-служби Фармак

Інвестиція у проект склала 9 млн євро – на виробничому майданчику встановлено надсучасне обладнання з ЄС та США. Дільниця оснащена передовими діджитал рішеннями, що дають змогу оператору не втручатися у процес приготування ліків, а лише контролювати його на цифровій панелі.

Нові технології унеможливлюють будь-який контакт речовини із зовнішнім середовищем та зводять до мінімуму вплив людського фактору на процес виробництва ліків. Це забезпечує максимальну стерильність приготування препаратів.

фото прес-служби Фармак

Першим продуктом, випущеним на новій дільниці, став препарат "Небуломакс" для лікування бронхіальної астми. В розробці цього складного лікарського засобу компанією застосовувалися сучасні методи, зокрема моделювання розподілу аерозольних часток в штучних легенях.

"Ми не маємо права зупинятися. Війна не залишає нам вибору. Ми повинні працювати ще краще, чіткіше та оперативніше. Адже саме в такі кризові періоди українці особливо потребують якісних сучасних лікарських засобів", – зазначив Володимир Костюк, виконавчий директор компанії "Фармак".