Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, гуманітарний вантаж отримано від французького міста Сежікуадевіль за підтримки Міжнарoднoгo Цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО та мера цього міста Фрaнcуa Блaншe, який є прeзидeнтом Association Vendje-Ukraine.

«Медичний вантаж є безкоштовним, його надано в якості благодійної допомоги. Тут є медичні інвентар та білизна, зокрема 80 функціональних сучасних ліжок, 35 інвалідних візків, милиці, палиці, підйомники для тяжкохворих, медичні препарати, одяг для малозахищених та багатодітних сімей. Також отримано медобладнання: реанімаційний інфузомат та дефібрилятор Schiller», – повідомив директор oблacнoгo вiддiлeння Мiжнaрoднoгo цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО Віталій Семенюк.

Відео дня

За його словами, посприяли в отриманні вантажу голова Тернопільської ОДА Степан Барна та адміністрація обласної університетської лікарні, яка профінансувала транспортування вантажу в обсязі 4 тис. євро.

Директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук зазначив, що обладнання не є новим, однак повністю відповідає медичним вимогам та стандартам.