УНІАН

У Запорізькій області у лікарні доставлені 30 дітей, які напередодні отруїлися в санаторії «Лазурний» (Бердянськ).

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко.

Читайте такожУ санаторії Бердянська - масова спалах кишкової інфекції: 246 дітей отруїлися учасників АТО з Дніпра

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко.

За її словами, стан здоров'я дітей не вимагає обов'язкової госпіталізації, однак з огляду на той факт, що діти звернулися за медичною допомогою, а також на масовість отруєння, було прийнято рішення про їх госпіталізацію в Бердянське територіальне медичне об'єднання.

Клименко також повідомила, що на даний момент невідомо, чим саме отруїлися діти, - результати аналізів будуть у понеділок.

Крім того, Клименко наголосила, що санаторій офіційно не мав дозволу на роботу.

За її словами, під час перевірки документів у співробітників харчоблоку з'ясувалося, що з 17 осіб санітарні книжки були лише у трьох.

Клименко також повідомила, що діти з Дніпра (261 дитина) заїхали в санаторій «Лазурний» 11 липня. На даний момент частину дітей забрали батьки, частина продовжує залишатися в санаторії.

Читайте такожУ Держпродспоживслужбі назвали основну причину спалахів кишкових інфекцій в Україні

Як повідомляв УНІАН, у Бердянську в санаторії «Лазурний» сталося масове отруєння 246 дітей військовослужбовців - учасників АТО з Дніпра. За даними міського управління поліції Бердянська, симптоми отруєння почали з'являтися у дітей з учорашнього ранку, на сьогодні зафіксовано 246 випадків отруєння.

За даними Бердянської міської ради, про те, що в санаторії на оздоровленні перебувають діти, представники місцевої влади не знали, оскільки офіційно ця установа не мала дозвільних документів на роботу.