Фото: УНІАН

У Чернігові в обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів створенопаліативне відділення для тяжкохворих дітей, що є першим в регіоні.

Читайте такожВ Україні до 70 000 дітей потребують паліативної допомоги

Як повідомив УНІАН директор центру Василь Пасічник, приміщення реконструйовано за державні кошти, обладнання придбано завдяки допомозі меценатів. Працює паліативне відділення перший місяць. 

Відео дня

«Це - пілотний проект. Для онкохворих діток є наміри створити паліативні відділення в обласній дитячій лікарні та обласному онкодиспансері. У Чернігові також є бригада дитячої паліативної допомоги», - зазначив Пасічник.

За його словами, дітей, які потребують паліативної допомоги, значно більше.

Відділення поки розраховано на 3 ліжка. Діти з тяжкими неврологічними захворюваннями перебувають під контролем медичних спеціалістів цілодобово.

*** Паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки.