Легалізація канабісу веде до того, що молодь втрачає до неї інтерес, стверджують науковці / Ілюстрація REUTERS

Вчені з американського Університету Монтани стверджують, що підлітки вживають менше марихуани, якщо вона не заборонена законом.

Читайте такожУ Таїланді влада дозволила туристам вживати марихуану

Як повідомляє «Громадське», відповідне дослідження оприлюднено в журналі JAMA Pediatrics.

Відео дня

Зокрема, за даними опитувань 1,4 млн американських підлітків з 1993 по 2017 роки, було встановлено, що тінейджери стали вживати більше марихуани лише в тих штатах, де вона досі заборонена. Водночас, в інших регіонах цей показник падає.

Зазначається, що зняття заборони на марихуану призводить до того, що в нелегальних прибутках від її продажу більше немає потреби. Її продають в ліцензованих точках, де у підлітків запитують паспорт — у всіх без винятку штатах канабіс дозволено вживати тільки після повноліття. Крім того, молодь просто втрачає до марихуани інтерес.

Наразі марихуана легалізована в Колорадо, Вашингтоні, Орегоні, Неваді, Массачусетсі , Каліфорнії і на Алясці. З поширенням "легалайзу" чимало вишів країни почали відкривати програми підготовки фахівців з марихуани — цей напрямок вважається дуже перспективним.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня 2019 року у парламенту було зареєстровано проект закону № 10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», який врегульовує використання канабісу для потреб медицини та науки.