Ілюстрація REUTERS

Дієтолог Олена Соломатіна зазначає, що вживання сніданку є своєрідним захистом від розвитку ожиріння.

"Снідаючи, потім протягом дня ми з'їдаємо значно менше їжі. Виходить, що загальна калорійність раціону знижується", - пояснила фахівець, слова якої передає MedikForum.

Також Соломатіна розповіла, яким повинен бути сніданок.

Відео дня

Читайте такожНазвано серйозну небезпеку відмови від сніданку

Корисні продукти. З корисних для сніданку продуктів дієтолог виділила складні вуглеводи, джерелом яких є цільнозернові крупи й приготовані з них каші. Також корисний білок – у вигляді омлетів, сиру або сирної запіканки.

"Якщо поєднувати вуглеводи й білок, це забезпечить тривале відчуття ситості, що запобігає коливанню цукру в крові та набору зайвої ваги", - констатувала Соломатіна.

Шкідливі продукти. Дієтолог порадила відмовитися від вживання на порожній шлунок солодких продуктів і напоїв, таких як різноманітна випічка, підсолоджені чай і кава, пластівці. За словами експерта, при цьому відбувається різкий підйом глюкози й викид інсуліну, після чого досить швидко знову виникає бажання їсти, а також спостерігаються втома й зниження працездатності.

"Також не варто снідати ковбасою — навіть у найкращій містяться шкідливі добавки, через які організм недоотримує поживні речовини", - додала дієтолог.

Раніше експерти склали перелік продуктів, яких варто уникати в моменти загострення голоду.