Ілюстрація / REUTERS

Зміни в поведінці можуть потенційно знизити більшу частину ризику розвитку подагри.

Про це заявили медики США після дослідження, повідомляє "Медикфорум".

Ґрунтуючись на даних більш ніж 14 000 чоловік, дослідники підрахували, скільки факторів, таких як надмірна вага, дотримання дієти, яка не корисна для серця, вживання алкоголю або прийом таблеток-діуретиків, що сприяють підвищенню рівня сечової кислоти, відомої як гіперурикемія, який є попередником подагри.

Відео дня

Читайте такожНебезпечні симптоми: експерти радять звернути до лікаря, якщо ви чуєте ці чотири звуки

«Отримані дані підтверджують гіпотезу про те, що більшість випадків гіперурикемії і пов'язаної з нею подагри можуть бути попереджені шляхом зміни ключових факторів ризику в США», - сказав доктор Хен Чой, провідний автор дослідження і дослідник в Гарвардській медичній школі і Массачусетській лікарні загального профілю.

«Рівень сечової кислоти в крові підвищується, коли люди страждають ожирінням, занадто багато п'ють, їдять певні продукти або приймають діуретики, що призводить до підвищеного ризику подагри. Навпаки, рівень сечової кислоти в крові знижується, якщо люди худнуть, змінюють дієту, змінюють звички або перестають приймати діуретики, що знизить ризик розвитку подагри», - зазначив доктор.

Подагра - це форма запального артриту, яка може викликати сильний біль і болючість суглобів. Попереднє дослідження зв'язало кілька змінних факторів ризику з подагрою, включаючи дієту з великою кількістю м'яса та солодощів, ожиріння, діуретики для лікування високого кров'яного тиску, а також і споживання алкоголю.

Як повідомляв УНІАН, вчені назвали продукт, який допомагає худнути на 80% ефективніше.