Ілюстрація REUTERS

Продукти швидкого приготування містять величезну кількість консервантів, барвників і підсилювачів смаку, які не просто негативно впливають на функції внутрішніх органів, але й можуть стати причиною розвитку низки недуг.

Читайте такожВчені назвали головну причину виникнення раку

Про це розповіла лікар Вікторія Савицька, передає ГолосUA. Продукти з пакетика, які достатньо залити водою для приготування, завжди дуже зручні, адже не вимагають зусиль та часу, причому вони часто подобаються навіть більше, ніж домашні. Особливо популярні локшина швидкого приготування й різні пюре і каші зі смаком курки, грибів, свинини і т. д.

Відео дня

Всі подібні продукти містять глютамат натрію – один з видів підсилювачів смаку. Завдяки йому ця їжа стає більш ароматною, а її смак – виразним і незабутнім.

«Консерванти, барвники, підсилювачі та інше надають банальній їжі апетитного вигляду, а інша хімія в складі допомагає продукту довго не псуватися. Самі по собі ці компоненти дозволені в більшості країн світу для приготування харчових продуктів. Ось тільки, як встановили вчені, при інших факторах ризику, вони можуть спровокувати ріст ракових клітин», - попереджає лікар.

З тієї ж причини фахівець радить звести до мінімуму, а за можливості – виключити з раціону будь-які майонези, кетчупи й будь-які інші готові соуси та приправи.

Раніше лікарі назвали симптоми раку, які не можна ігнорувати.