Ілюстрація REUTERS

Суд Бельгії виправдав трьох лікарів, обвинувачених у незаконному отруєнні жінки. У 2010 році медики дозволили ввести смертельну ін’єкцію 38-річній бельгійці Тіне Ніс, яка страждала на психічне захворювання.

Про це пише BBC.

У Бельгії визнали евтаназію законною у 2002 році. Відтоді лікарі вже зіштовхувалися з обвинуваченнями з боку родичів померлих, але жодне не дійшло до зали суду.

Відео дня

Читайте такожУ Нідерландах планують "узаконити" самогубства

Слідчим родина заявила, що Тіне Ніс мала невиліковної хвороби, а хотіла померти через невдалі стосунки. Перед смертю жінці поставили діагноз «аутизм», від якого вона не лікувалася.

Втім, суд постановив визнати дії лікарів законними.  У ході судового розгляду адвокати обвинувачених скаржилися, що з їхніми підзахисними поводилися, як з убивцями, але ті не вчинили нічого злочинного.

Наприкінці слухання суд присяжних аплодував виправданим лікарям.

За інформацією бельгійських ЗМІ, у 2018 році було зареєстровано 2 357 випадків евтаназії, тобто 6 випадків удень. Більшість із померлих були людьми старшого віку.

З 2014 року Бельгія також дозволяє помирати неповнолітнім, якщо вони смертельно хворі та відчувають сильний біль та мають згоду батьків.

Як повідомляв УНІАН, у січні 29-річна голландка Аурелія Брауверс добровільно пішла з життя. Евтаназія легальна у Голландії, тому її смерть була санкціонована державою.Але молода жінка не була смертельно хвора: їй дозволили покінчити з собою через психічне захворювання.