Фото REUTERS

Сьогодні літак з китайського Уханя з евакуйованими громадянами Франції та інших європейських країн приземлився на військовій базі поблизу Марселя.

Читайте такожЗафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами КитаюЯк повідомляє Deutsche Welle літаком доправили майже 250 людей, з яких близько 65 – французи. Наголошується, що ні в кого з пасажирів симптомів коронавірусу не виявили.

Проте усіх французів помістили на карантин в курортне містечко Каррі-ле-Руе та в навчальний центр для пожежників поблизу Екс-ан-Прованса.

Відео дня

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що французький літак евакуював громадян 30 країн, вони відбудуть до своїх країн. Серед них - громадяни Чехії, Великобританії, Швеції, Бельгії та інших держав.

31 січня французький літак вже евакуював з Уханя близько 180 людей, доправивши їх на південь Франції. Пасажирів також відправили на двотижневий карантин у курортне селище поблизу Марселя.

Як повідомляв УНІАН, станом на 2 лютого у світі зареєстровано 14 тис. 568 лабораторно підтверджених випадків нового коронавірусу, 305 з яких летальні. Зокрема, підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межі Китаю, з них 23 випадки - в країнах Європи (8 – Німеччина, 6 – Франція, 2 – Італія, 2 – Росія, 2 – Велика Британія, по 1 в Іспанії, Фінляндії та Швеції).

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.