REUTERS

Внаслідок зараження китайським коронавірусом щонайменше 426 осіб померли, кількість заражених перевищила 19 тисяч.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожКитай погодився на допомогу США у боротьбі з новим коронавірусом

Відео дня

Органи охорони здоров'я китайської провінції Хубей, що стала епіцентром спалаху хвороби, повідомили, що в понеділок, 4 лютого, померли 64 людини.

Таким чином у провінції зафіксували 414 смертей від коронавірусу. Всього в Китаї померли 425 осіб. Летальний випадок також зафіксований на Філіппінах.

За даними місцевої влади, в понеділок було підтверджено 2345 нових випадків зараження. Всього в провінції інфіковано близько 13,5 тисяч осіб. Серед госпіталізованих 576 осіб перебувають у критичному стані. Загальна кількість інфікованих у всьому світі склала понад 19 тисяч осіб.

Також повідомляється, що в США перший хворий коронавірусом успішно пройшов терапію і був виписаний з лікарні.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу становить від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.