Ілюстрація / REUTERS

На сьогодні поширення китайського коронавірусу 2019-nCoV не досягло такого рівня, щоб можна було говорити про пандемію.

Читайте такожКількість інфікованих коронавірусом в Австралії досягла 13 осіб, серед хворих – дитина

Таку заяву зробила директор Департаменту пандемічних та ендемічних захворювань Всесвітньої організація охорони здоров’я Сільві Бріан, повідомляє ВВС.

Відео дня

За її словами, «в даний час ситуація не є пандемією».

Бріан також високо оцінила реакцію китайської влади на спалах коронавірусу, висловивши сподівання, що світ зможе його позбутися. Вона також наголосила на важливості подолання необґрунтованих чуток щодо ситуації.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

3 лютого Кабінет міністрів України своїм розпорядженням затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.