Фото: Паліна Данданава (Courtesy Photo)

Евакуація росіян і білорусів з Китаю через поширення в країні смертельного коронавірусу проходить в нелюдських умовах.

Читачка Ольга розповіла «Радіо Свобода» про свою двоюрідну сестру Поліну, громадянку Росії, яка працювала в китайському місті Ухань, який став епіцентром нового вірусу.

На даний момент відомо, що перший борт з евакуйованими сів в Тюмені близько дев'ятої години ранку. Близько 13 години за білоруським часом Поліна вийшла на зв'язок з родиною.

Відео дня
Фото: Вольга Пархоменка (Courtesy Photo)

«Останній раз з ними був зв'язок на дозаправці в Улан-Уде. Вона надсилала мені скріншот з телефону, що за бортом мінус 29. Це військовий літак, і вони позаду всю хвостову частину відкрили. Холод! Летять немовлята, летять ще діти. Посеред літака намет і відро. Це евакуація?! Причому всі здорові летять. Зараз невідомо, в якому вони стані долетіли з такими умовами», - обурюється Ольга умовами евакуації.

«Так чинити з людьми, як ніби загнали в сарай, це вершина знущання! - вважає Ольга. Найцікавіше, що всі кореспонденти, військові в масках, костюмах хімзахисту, а ті, кого вивозять, в марлевих масках. Дали б вже і людям щось».

Фото: Паліна Данданава (Courtesy Photo)

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу становить від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосили надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Станом на ранок 5 лютого кількість хворих новим типом пневмонії, який викликає коронавірус, у світі зросла до 24 541 осіб, загиблих вже налічується 493.