В охопленій коронавірусом провінції перебуває щонайменше 50 студентів з Нігерії / cnn.com

Понад 50 студентів з Нігерії в китайському Хубей заявили, що їхній уряд ігнорує евакуацію й забезпечення їх медикаментами у зв’язку з поширенням смертельної пневмонії у провінції.

Про це у коментарі CNN повідомив один з групи іноземців Вінсент.

За словами хлопця, він разом зі своїми співвітчизниками неодноразово зверталися до уряду Нігерії з проханням евакуювати їх та забезпечити медикаментами, зокрема масками, рукавичками та засобами для дезінфекції.

Відео дня

Читайте такожВперше коронавірус з Китаю зареєстрували в Лондоні

Країна надіслала йому 2 870 доларів допомоги на харчування і ліки. Але чіткої відповіді, коли ж уряд евакуює своїх громадян, немає і досі.

«Ми досі не маємо чітких вказівок, коли нас евакуюють, куди нас помістять у карантин і чи відбудеться це взагалі. Щодня шанси на евакуацію зменшуються. Це відсутність підтримки з боку нашої країни», – додав Вінсент.

Як повідомляв УНІАН, станом на 13 лютого у світі зареєстровано 60 тис. 331 лабораторно підтверджений випадок нової коронавірусної інфекції COVID-19, з них 1 тис. 369 - летальні.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб. Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За останніми даними китайської влади, кількість померлих в КНР внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 сягає вже понад 1,3 тис. осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, становить 59 тис. 651. Одужали – 5 тис. 646 осіб.