Ілюстрація / REUTERS

У Китаї людям, які навмисно розповсюджують новий коронавірус COVID-19, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років, а також понад 10 років ув'язнення або смертна кара, – якщо наслідки будуть серйозними.

Читайте такожКоронавірус: компанія ізолює працівників, які їдуть з Китаю в Україну на будівництво дороги

Про це йдеться в заяві Верховного народного суду КНР, опублікованому на його офіційному сайті.

Відео дня

«Люди, які навмисне поширюють новий коронавірус або завдають шкоди медичним працівникам під час епідемії, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і суворо покарані відповідно до нової судової інструкції», – йдеться в повідомленні.

У інструкції вказується, що підтвердженим носіям вірусу можуть бути пред'явлені звинувачення в тому, що вони загрожують громадській безпеці, перебуваючи поза карантином або покидаючи його до закінчення необхідного часу. Таким людям заборонено з'являтися в громадських місцях.

Відзначається, що інструкція була випущена ще в понеділок Верховним народним судом, Верховною народною прокуратурою, міністерством громадської безпеки та міністерством юстиції.

«Відповідно до китайського кримінального законодавства, засудженим загрожує тюремне ув'язнення на термін від трьох до 10 років, якщо наслідки будуть серйозними. Якщо їхня поведінка стає причиною серйозних проблем зі здоров'ям, смерті або призводить до серйозної економічної втрати державної власності, обвинуваченим загрожує 10 років позбавлення волі, довічне ув'язнення або навіть смерть», – йдеться в заяві.

Раніше про введення смертної кари за приховування коронавірусу повідомило видання Deutsche Welle.