Ілюстрація / REUTERS

У Китаї можуть стратити за навмисне приховання симптомів нового коронавіруса COVID-19 або спотворення інформації про стан хворого.

Про це повідомляє DW з посиланням на заяву китайського суду.

Читайте такожУ Європі зафіксували першу смерть від коронавірусу

Відео дня

Приховання історії своїх мандрівок теж можуть вважатися кримінальним злочином. Людина, яка стала джерелом інфекції та призвела до поширення вірусу, буде звинувачена у створенні загрози суспільній безпеці.

Такій людині загрожує до 10 років в’язниці або смертна кара.

Національна комісія з охорони здоров’я 15 лютого заборонила мешканцям з кашлем, температурою й іншими симптомами вірусного захворювання пересуватися країною в автобусах, потягах і літаках.

Крім того, всі громадяни, які повертаються додому після свят із зони епідемії, повинні залишатися вдома або під наглядом лікарів 14 днів, а ті, хто відмовиться від карантину, будуть покарані.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року.

Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.