Круїзний лайнер Diamond Princess / REUTERS

Віце-прем'єр російського уряду Тетяна Голікова заявила про те, що у трьох росіян із круїзного лайнера Diamond Princess підтвердилося зараження коронавірусом COVID-19.

За її словами, захворювання "протікає в легкій формі", повідомляє Інтерфакс.

"22 лютого 2020 року на територію Російської Федерації з Японії були евакуйовані російські громадяни, які перебували на круїзному лайнері Daimond Princess, де зареєстрована великий спалах COVID-19. У Російську Федерацію повернулися вісім росіян, із яких у трьох у період знаходження на лайнері був виявлений новий коронавірус, інші російські громадяни відмовилися від перельоту спеціальним комфортабельним бортом МНС", - заявила Голікова. 

Відео дня

Читайте такожСША звинуватили Росію у поширенні дезінформації про коронавірус

Нагадаємо, на борту круїзного лайнера Diamond Princess, який встав на рейд в японському порту Йокогама на початку лютого, було підтверджено 634 випадки зараження COVID-19. Двоє пасажирів померли.

На Diamond Princess знаходяться 25 українців. Двоє з них - чоловік і жінка, які є членами екіпажу - заразилися коронавірусом. Із 19 лютого пасажири корабля почали залишати лайнер після двотижневого карантину.