REUTERS

Новий випадок зараження коронавірусом COVID-19зафіксовано в Німеччині - у Гамбурзі захворів співробітник клініки, який нещодавно повернувся з Італії.

Читайте такожКоронавірус проник в Білорусь: інфекцію виявили у студента з Ірану

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

«У ніч на п'ятницю, 28 лютого, було підтверджено перший випадок інфікування COVID-19 в місті Гамбург. Інфікованим виявився співробітник однієї з місцевих клінік. Як стало відомо, цей чоловік мешкає в землі Шлезвіг-Гольштейн і тільки нещодавно повернувся з півночі Італії, де провів відпустку», - йдеться у повідомленні місцевого відомства з охорони здоров'я.

За даними медиків, його стан стабільний, він перебуває в ізоляції.

Загалом у ФРН зафіксовано вже 27 випадків зараження коронавірусом. Через поширення вірусу влада закликала громадян з незначними захворюваннями уникати візитів до лікарів, щоб розвантажити медпрацівників та не ускладнювати прийом інфікованих коронавірусом пацієнтів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.