Ілюстрація / REUTERS

У США на території штату Вашингтон після того, як там від COVID-19 померла людина, запроваджено надзвичайний стан.

Його оголосив губернатор регіону Джей Інслі, повідомляє ТСН з посиланням на The Washington Post.

Губернатор Джей Інслі доручив державним органам використовувати "всі необхідні ресурси" і докласти максимум зусиль для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. Надзвичайний стан, як пише газета, також дозволяє залучати, у разі необхідності, Вашингтонську національну гвардію.

Відео дня

"Ми буде продовжувати працювати до того дня, поки ніхто не помре від цього вірусу", - пообіцяв губернатор.

Читайте такожНові жертви коронавірусу: у Південній Кореї за добу захворіла майже тисяча людей, першого хворого виявлено в Катарі

Газета також пише, що у штаті наразі понад 50 людей перебуває в лікувальному закладі із підозрою на коронавірусну інфекцію. Цих людей зараз перевіряють медики. Представники охорони здоров'я, крім того, повідомили про два випадки зараження вірусом COVID-19. Одна з хворих - 40-річна жінка, яка перебуває в задовільному стані в лікарні, а інша - жінка у віці понад 70 років. Вона госпіталізована у важкому стані. Ніхто із них, як зазначається, не їздив за кордон.

Також на брифінгу представники охорони здоров'я заявили, що першою жертвою COVID-19 у Вашингтоні став чоловік у віці 50 років. За попередньою інформацією, у нього не було нещодавніх поїздок, де зафіксовано спалах коронавірусу, або контактів з інфікованими.