Ілюстрація REUTERS

Останню групу людей евакуювали з круїзного лайнера Diamond Princess, який стояв на карантині біля берегів Японії через спалах нового коронавірусу.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на японського міністра охорони здоров'я Кацунобу Като.

Читайте такожУ Японії від коронавірусу помер ще один пасажир лайнера Diamond Princess - ЗМІ

Відео дня

Повідомляється, що сьогодні, 1 березня, судно залишили близько 130 членів екіпажу. Серед них були громадяни Індонезії. Евакуація членів екіпажу, чиї аналізи на коронавірус виявилися негативними, почалася з четверга, 26 лютого. Людей помістять на двотижневий карантин в державну установу, розташовану в префектурі Сайтама. Їх відпустять після повторних аналізів, якщо результати виявляться негативними.

Тепер круїзний лайнер продезинфікують і відправлять на технічне обслуговування на верф.

Всі чиновники МОЗ, які перебували на борту судна, здали тест на коронавірус. В результаті аналізи не виявили захворювання ні у одного із співробітників відомства.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого за наказом МОЗ Японії після виявлення хворого, в якого було діагностовано коронавірусну інфекцію COVID-2019, лайнер Diamond Princess став на двотижневий карантин. Лікарі обстежили пасажирів і членів екіпажу.

На борту судна перебували 3 тис. 700 осіб із 56 країн, зокрема 25 громадян України (усі - члени екіпажу).

Заразилися щонайменше 700 осіб, поки лайнер знаходився на карантині. В даний час Японія підтвердила 10 випадків смерті від коронавірусу.

25 лютого у МЗС України повідомили, що переважна більшість українців, які працюють у складі екіпажу Diamond Princess, не бажають повертатися додому.

Станом на 27 лютого чотирьох громадян України з підозрою на інфікування вірусом COVID-19 було госпіталізовано до медичних закладів Токіо.

28 лютого в Японії виписали з лікарні українку з Diamond Princess, в якої підозрювали інфікування новим коронавірусом.