Ілюстрація REUTERS

В Австрії видужали два перших пацієнти, які були заражені коронавірусом. Їм дозволили залишити лікарню в Інсбруку.

Як пише «Європейська правда», 24-річна італійка та її знайомий того ж віку провели 10 днів у ізоляції лікарні в Інсбруку. Протягом цих днів вони не мали лихоманки та здали два тести на коронавірус, які  виявилися негативні.

Читайте такожПерший випадок зараження коронавірусом зафіксували у Словенії«Це означає, що вони видужали та пережили цю інфекцію, і вони більше не заразні», – сказав голова інфекційного відділення лікарні.

Відео дня

Міністерство охорони здоров'я Австрії повідомило у четвер вранці, що загалом у країні зареєстровано 37 випадків коронавірусу. Це означає, що з минулої ночі додалося вісім нових пацієнтів.

Сім нових випадків підтверджені у Нижній Австрії. Всі вони контактували з особами у яких підтвердили вірус раніше. Усі вони вже були вдома на карантині. Ще один випадок підтверджений у Відні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, на ранок 5 березня у світі зареєстровано 95 416 випадків захворювання на COVID-19, з яких 3285 – летальні.

В Україні поки що зафіксовано лише один випадок захворювання на коронавірус – 3 березня в Чернівцях діагноз підтверджено у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебуває на обсервації.