Фото: REUTERS

49 громадян України з круїзного лайнера Grand Princess, який стоїть на рейді у штаті Каліфорнія, на даний час не мають ознак інфікування на коронавірус.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

«На борту круїзного лайнера Grand Princess, який знаходиться на рейді біля берегів Північної Каліфорнії, проходить перевірка пасажирів на наявність ознак коронавірусу COVID-2019. За інформацію Державного департаменту США, на борту лайнера перебувають 49 громадян України, з них 47 – члени екіпажу та двоє пасажирів», - зазначив Погорельцев.

Відео дня

Водночас, за його словами, 8-9 березня консул Генерального консульства України в Сан-Франциско провів телефонні розмови із зазначеними громадянами України.

«В ході бесіди було з’ясовано, що українці наразі не мають ознак інфікування на коронавірус, а також відсутні нарікання у наших співгромадян на умови перебування на борту круїзного лайнера Grand Princess», - наголосив Погорельцев.

Читайте такожПасажири Grand Princess подали до суду через спалах коронавірусу на борту лайнера

Він додав, що за повідомленням Державного департаменту США, громадян Сполучених Штатів буде евакуйовано на карантин до військових баз штату Каліфорнія, а іноземні громадяни перебуватимуть на судні до моменту вирішення питання їхнього повернення до країн постійного проживання.

Як повідомляв УНІАН, 7 березня стало відомо, що інфікування новим коронавірусом виявили у 21 особи з круїзного лайнера Grand Princess, що стоїть біля узбережжя Каліфорнії.

Паніка довкола долі судна виникла цього тижня після смерті 71-річного чоловіка, який у лютому перебував у попередньому круїзі на Grand Princess - із Сан-Франциско до Мексики. Тести засвідчили позитивний результат на коронавірус у ще одного пасажира, який зараз лікується у Каліфорнії.

Влада США вирішила перевірити на наявність COVID-19 усіх 3,5 тис. осіб, які перебувають на борту лайнера.