Ілюстрація / REUTERS

В Італії зараз «загальної паніки» немає, хоча в соцмережах можна побачити пости про те, "як люди змітають з полиць дешеві продукти".

Про це в інтерв’ю «Сьогодні» розповів посол України в Італії Євген Перелигін.

Читайте такожSkyUp скасовує частину рейсів до Італії та Ізраїлю

Відео дня

Він зазначив, що зараз черг у магазинах взагалі немає, бо до супермаркету пускають не всіх одразу. «Якщо супермаркет великий, пускають по 20-30 осіб. В менші – по 5-10 осіб, не більше. А решта чекають на вулиці в черзі, дисципліновано зберігаючи дистанцію один від одного не менше одного метру. Тому іноді здається, що черга дуже велика. А є такі черги, коли люди стоять один від одного на відстані 2-3 метри. В самому супермаркеті черг немає. Немає і загальної паніки, хоча в соцмережах можна побачити пости про те, "як люди змітають з полиць дешеві продукти"», – розповів дипломат.

Він наголосив, що Італія не була готова до такого попиту на засоби особистого профілактичного захисту і гігієни (дезінфікуюча рідина для рук, маски, засоби для прибирання приміщень тощо). «Тільки зараз, після додаткових заходів та рішень уряду, вже відчувається, що дефіцит долається. Два тижні достимулювали виробництво, зменшуючи податки для виробників. Ми в консульстві щодня користуємося усіма цими засобами, включаючи маски, і тому добре обізнані з усіма тенденціями в цій сфері, володіємо ситуацією», – зазначив Перелигін.

Також дипломат повідомив, що в Італії заклади громадського харчування працюють до 18:00, масові заходи скасовані, а кінотеатри, школи та університети зачинені.