Ситуація з коронавірусом в Іспанії на 1 квітня залишається критичною / Ілюстрація REUTERS

В Іспанії кількість інфікованих коронавірусом перевищила 100 тисяч осіб, а померлих – уже більш ніж 9 тисяч.

Про це повідомляє видання El Pais з посиланням на міністерство охорони здоров'я Іспанії.

Читайте такожВ китайському Ухані закрили останню лікарню для пацієнтів з тяжкою формою Covid-19

Відео дня

Зокрема, офіційні дані свідчать, що загальна кількість інфікованих в Іспанії зросла до 102 тисяч 136 осіб. За останню добу було виявлено ще 7 тисяч 719 інфікованих на коронавірус осіб.

Водночас, уже п'ятий день поспіль кількість летальних випадків у цій країни щодня перевищує 800 осіб. Таким чином, з початку спалаху коронавірусу в Іспанії зареєстровано понад 9 тисяч летальних випадків.

Близько 22 тисяч 600 осіб вилікувалося від вірусу і були виписані з лікарень. Ще близько 6 тисяч осіб потребують інтенсивної терапії.

За останню добу в Іспанії померли 864 особи, що є найвищим показником з часу спалаху вірусу. Таким чином, загальна кількість померлих зросла до 9 тисяч 53 осіб.

Влада країни в понеділок закликала суспільство до періоду загальнонаціональної «сплячки» до 9 квітня, щоб допомогти системі охорони здоров'я уникнути колапсу через пандемію.

Як повідомляв УНІАН, від початку поширення коронавірусу в світі захворіло більш як 850 тисяч осіб, померло понад 42 тисячі людей.

В Україні станом на ранок 1 квітня зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали.

Читайте також: