Фото: newsru.co.il

Медики з Чилійського університету спільно з іноземними колегами визначили нову корисну властивість оливкової олії, пише Lipids in Health and Disease.

Гідрокситирозол, що міститься в оливковій олії, як показали фахівці, знижує негативний ефект від надмірного вживання в їжу тваринних жирів. Зокрема, дана речовина має антиоксидантну властивість і має захисну дію на печінку, серце і головний мозок.

Сполуки, що містяться в оливковій олії, буреть участь у синтезі довголанцюгових поліненасичених жирних кислот, які, у свою чергу, відіграють важливу роль у здоров'ї кровоносних судин.

Відео дня

Читайте такожСередземноморська дієта активізує роботу мозку - вчені

Таких висновків учені дійшли, провівши експерименти на мишах. Гризунів розділили на чотири групи, одну з яких, зокрема, годували їжею з високим вмістом тваринних жирів і оливкової олії. Після перебування на такий 12-тижневої дієти у тварин взяли зразки тканин і крові. Аналіз показав, що у мишей, які вживали олію, не зросли вміст холестерину в крові, на відміну від гризунів, харчувалися виключно тваринними жирами.

Фахівці вважають, що висновки, отримані щодо мишей, справедливі і для людини. Вчені рекомендують використовувати містять гідрокситирозол продукти в їжу.