УНІАН


Терапевт Людмила Самойленко рекомендує в спекотну погоду, насамперед, менше їсти.

Читайте також10 порцій фруктів і овочів у день подовжують життя - вчені

"У спеку порушується кислотно-лужний баланс організму – він зміщується в «кислий» бік. Тому потрібно харчуватися продуктами з лужною валентністю – рослинною їжею та молочними продуктами. Їжте більше овочів, зелені, ягід, фруктів, кисло-молочних продуктів, менше м'яса, смажених, жирних і копчених продуктів. Їжте дрібними порціями 4-5 разів на день", - радить лікар і нагадує, що необхідно дотримуватися правильного питного режиму.

"Випивайте не менше 2-2,5 літрів води на добу. У першій половині дня, щоб уникнути набряків", - підкреслила лікар.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram