За наслідками одного зарубіжного дослідження, вживання в їжу фрукта ківі допомагає вашому організму.
Дослідники вирішили, що ківі містить в собі аскорбінову кислоту і якісь допоміжні речовини, які допомагають легше засвоюватися вітаміну С і довше в ньому знаходитися.
Для того, щоб у вашому організмі завжди був даний вітамін, тепер не потрібно вживати гору харчових добавок. Достатньо кілька разів в тиждень приймати в їжу цей південний фрукт.
До даного висновку прийшли учені Нової Зеландії. Їх звіт опублікований в журналі американського клінічного харчування.
У новозеландському університеті Отаго прийшли до висновку, що південний фрукт ківі – це природне джерело вітаміну С, і він набагато ефективніший за будь-які харчові добавки.
Учені провели ряд експериментів за участю мишей, у яких був дефіцит вітамінів С. Для нормалізації їх стану їм давали ківі або очищену аскорбінову кислоту.