Часом алергії вважають осінь і весну. Нове дослідження показало, що спровокувати загострення хвороби може і Новий рік. Вірніше всі атрибути зимового свята – ялинка, прикраси, які встигають, лежачи в шафі, насититися пилом.

Крім того, новорічні ароматичні суміші, які прийнято ставити в кімнату для ароматизації, здатні викликати дуже гостру реакцію. Тому алергікам варто з великою обережністю відвідувати магазини у святковий період, продавці особливо активно ароматизують приміщення, щоб створити відчуття свята.

Доктор Джозеф Лейджа, алерголог з Меморіального госпіталю Готліб, склав список рекомендацій для алергіків на свята. По-перше, небезпеку можуть представляти традиційні новорічні страви,  мандарини і інші цитрусові.

Відео дня

Друга проблема - нерідко симптоми алергії взимку приймають за застуду. Потім, щоб себе убезпечити, краще вибрати штучну ялинку, адже на натуральній ялинці може виростати грибок. З цієї ж точки зору небезпечні зволожувачі повітря. Вони провокують ріст цвілі в приміщенні. Варто підтримувати вологість на рівні менше за 50%.

zdr.ru