Американські експерти з токсикологічних центрів Rocky Mountain Poison and Drug Center і American Association of Poison Control Centers оголосили сіль для ванн поза законом. На їх думку, цей продукт має украй негативну дію на здоров`я людини, повідомляє АМИ-ТАСС.

Заклопотаність лікарів викликана побічними ефектами, що виникають унаслідок купання з такою сіллю. До них належать підвищення артеріального тиску, збільшення частоти серцевих скорочень, збудження, галюцинації, навіть параноя і втрата пам`яті.

Також є інформація, що сіль для ванн використовувалася як заміна кокаїну і для експериментів з наркотиками. У результаті цей продукт викликав сильну тягу, як від вживання метамфетаміну. Вся річ у тому, що сіль містить речовину methylenedioxypyrovalerone або MPDV - хімікат, не рекомендований для медичного застосування в Сполучених Штатах.

Відео дня

Наприклад, в штаті Луїзіана до кінця грудня експерти зафіксували 85 випадків інтоксикації цією речовиною через солі для ванн, не дивлячись на те, що упаковка солі має попередження "не для споживання в їжу".

likar.info