Лікар Маргіт Чандрасекаран здійснив справжній переворот в медицині, розробивши методику, що дозволяє зменшити больові відчуття і ризик ускладнень, які викликані видаленням зуба , пише The Indian Express . За винахід лікар удостоївся особистої похвали прем`єр -міністра Сінгапуру Лі Сянь Луна.

 
Його розробка - крихітний циліндричний каркас для кісткової тканини. Він допомагає рости кістці і відновити форму ясен після видалення зуба. Каркас зроблений з біополімеру, який сам розчиняється за 2-6 місяців.
 
Даний каркас вже доступний пацієнтам з Великобританії, Тайваню і Сінгапуру . Свою роботу над біокаркасом  андрасекаран почав ще в 2007 році після закінчення Національного технологічного університету Сінгапуру .
 
Видалення зуба - непроста процедура з великою кількістю ускладнень. Одне з найпоширеніших ускладнень називається "суха лунка " (згусток крові , що захищає ранку від інфекції , що дає біль). Також можливі сильні і тривалі кровотечі. Цьому сприяють менструація, гіпертонія, гемофілія . В окремих випадках видалення зуба призводить до перелому нижньої щелепи (якщо хірург застосовує значні зусилля) і вивиху щелепи.