uhod-za.ru

Дермальні філери застосовуються для корекції вікових змін. Як правило ця процедура не має медичних показань. Ін'єкції дермальних філерів дуже популярні, так як дозволяють домогтися вираженого косметичного результату малоінвазивним методом.

У доповіді було описано 7 клінічних випадків, а також розглянуто механізм, наслідки та фактори ризику ускладнень. Найчастіше ін'єкції робили у тканини у ділянки перенісся, також у скроневу ямку і в надперенісся (глабелу). Ці ділянки забезпечуються кров'ю дорсальної носової і надблокової артерії. У двох випадках вводився силікон, в одному - гідрофільний гель, гіалуронова кислота, а чотирьом пацієнтам вводили невідому речовину. У чотирьох випадках сталася оклюзія задньої циліарної артерії з передньою ішемією зорового нерва, у двох - оклюзія очної артерії та ще у двох - оклюзія гілок артерії сітківки. Супутня емболія церебральних судин сталася ще в одному випадку. Гострота зору при надходженні в стаціонар становила від 20/25 до відсутності реакції на світло. Зір частково відновився у 4 хворих.

У чотирьох хворих з оклюзією задніх циліарних артерій спостерігався набряк повік і птоз. Гострота зору коливалася від 20/25 до 20/200. Всім хворим проводилися ін'єкції в ділянку перенісся. Надалі зір у всіх цих пацієнтів покращився, але в одного з них знизилося від 20/25 до 20/40. Дефект зору у хворих з оклюзією очної артерії не розв'язався.

Відео дня

Автори відзначають, що подібні наслідки тим драматичніші, що сама процедура дермальних ін'єкцій філерів не має медичних показань, а проводиться за бажанням пацієнта.

remedium.ru