Діти і підлітки віддають перевагу більш концентрованому рівню солодкого \ newsru.co.il

У порівнянні з дорослими, діти і підлітки менш чутливі до солодкого смаку, тому потребують на 40% підвищеної кількості сахарози, щоб відчути солодкість.

Читайте такожЛікарі розвінчали 5 міфів про шкоду солодощів

Такого висновку дійшло нове дослідження, представлене в журналі Nutrients, передає medikforum. При цьому діти і підлітки віддають перевагу більш концентрованому рівню солодощів, в порівнянні з дорослими.

Відео дня

У дослідженні взяли участь 108 дітей, 172 підлітки та 205 дорослих у віці від 7 до 67 років. Дослідники запропонували воду з цукром, оцінюючи, яку концентрацію вибирають учасники, і який мінімальний поріг, що дозволяє їм визначити солодкий смак.

«У той час як більш низька чутливість дітей вимагала більш високих концентрацій сахарози, щоб вони могли визначити смак, чутливість учасників до солодкого смаку не передбачала рівень солодкого, який вони вважали за краще», - розповідає співавтор дослідження Джулі А. Меннелл.

Через низьку чутливість діти і підлітки відчували солодкий смак при розчиненні шматочка цукру в 1,1 л води, в той час як дорослим було досить концентрації одного шматочка в 1,6 л води.