Гебрейесус закликав винести уроки з пандемії коронавірусу \ фото REUTERS

В майбутньому може з'явитися новий вірус, який не вдасться стримати.

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. У зв'язку з цим він закликав посилити ВООЗ.

Читайте такожВООЗ закликає не закривати школи через коронавірус

Відео дня

Під час зустрічі міністрів охорони здоров'я та фінансів країн G20 Гебрейесус закликав винести уроки з пандемії коронавірусу, щоб підготуватися до інших можливих пандемій.

"З біологічної точки зору безсумнівно те, що колись з'явиться інший вірус, який ми просто не будемо в змозі стримати", - заявив він. 

Гебрейесус переконаний, що світовій спільноті необхідний, зокрема, новий фінансовий механізм для боротьби з пандеміями. Він також запропонував створити раду з фінансування боротьби з загрозами у сфері охорони здоров'я, передає РИА Новости.

Коронавірус у світі

Коронавірус почав поширюватися з кінця 2019 року, перші випадки зараження були зафіксовані у Китаї. У березні 2020 року ВООЗ оголосила пандемію COVID-19 у світі.

Всесвітня організація ставить за мету прищепити від коронавірусу 70% населення світу до середини 2022 року. ВООЗ виступає проти введення паспортів вакцинації, вважаючи їх дискримінаційним заходом.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН