У Данії зроблять обов'язковим носіння масок у транспорті \ REUTERS

У Данії зроблять носіння масок обов'язковим в громадському транспорті по всій країні з 22 серпня, щоб спробувати стримати коронавірус.

Читайте такожУ світі Вже 21,1 миллиона інфікованих COVID-19 з качана пандемії (мапа)

Про це заявила прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен. Вона закликала громадян не втрачати пильність і дотримуватися правил соціальної дистанції і гігієни.

Відео дня

В даний час датська влада рекомендує використовувати маски в громадському транспорті в години пік, а в шести областях, включаючи друге місто країни Орхус, де спалах коронавирусу більш значний, вони є обов'язковими.

«Ми стали свідками зростання числа інфікованих в Данії, в кількох місцевих кластерах», - сказала Тайра Гроув Краузе, чиновник з органу по контролю за інфекційними захворюваннями. - «Деякі (спалахи) знаходяться під контролем, а інші скоро будуть».

Коронавірус в Данії:

  • У Данії зареєстровано 15859 випадків коронавирусу COVID-19, з яких 621 людина померла.
  • В середині квітня Данія стала однією з перших європейських країн, що послабили ізоляцію, оскільки епідемія, здавалося, стримувалася, але коефіцієнт відтворення, з яким вона поширюється, за останній тиждень перевищив 1,5, що є найвищим показником з початку квітня.
  • Данія перша в Європі заявила, що відновлює роботу шкіл та дитсадків
  • Потім Данія вирішила прискорити скасування карантину. У країні відкрилися музеї і зоопарки.