Ілюстрація / REUTERS

Фармгіганти AstraZeneca і Merck отримали дозвіл на продаж на території Євросоюзу протипухлинного препарату Lynparza для підтримувального лікування раку підшлункової залози.

Раніше Lynparza (олапаріб) був схвалений в США і в ряді інших країн в якості підтримуючої терапії першої лінії для пацієнтів з метастатичним раком підшлункової залози, у яких захворюванні не прогресувало мінімум 16 тижнів після отримання хімієтерапія, пише 24 канал.

Читайте такожШтучний інтелект може замінити біопсію при раку мозку

Відео дня

Схвалення Європейської комісії було отримано на підставі рандомізованого дослідження, в якому брали участь 154 пацієнти, половина з яких два рази на день отримувала по 300 мг Lynparza. З'ясувалося, що препарат майже подвоює тривалість часу, протягом якого пацієнти з метастатичним раком підшлункової залози жили без прогресування захворювання.

Тривалість життя без прогресування пацієнтів, які отримували Lynparza, тривала в середньому 7,4 місяця у порівнянні з 3,8 місяця в групі плацебо

Торік Єврокомісія схвалила Lynparza для терапії жінок, які страждають від прогресуючого раку яєчника з мутацією гена BRCA, а також метастатичним раком молочної залози.

Зазначимо, рак підшлункової залози є одним з найнебезпечніших. Він найшвидше прогресує та найгірше лікується. Нові ліки допоможуть продовжити життя пацієнтів. На жаль, з цим діагнозом люди рідко живуть довше 5 років.