Ілюстрація \ REUTERS

Коли мова заходить про білок, більшість відразу думає про м'ясо. Але серед рослинних продуктів є чимало варіантів, які можуть використовуватися для його заміни.

Читайте такожНазвано кращі поєднання продуктів на сніданок, які прискорюють обмін речовин

Сочевиця. Сочевиця – основа індійської кухні. В її складі є залізо, кальцій і клітковина, в додаток до корисних для серця поліфенолів. Кількість білка в одній чашці сочевиці – 18 грам, пише medikforum.

Відео дня

Чорна квасоля. У квасолі міститься досить багато вуглеводів, але вони відрізняються від тих, що споживаються разом з булочками або десертами. В порції чорної квасолі міститься 15 грам білка, а також важлива для організму розчинна клітковина, яка допомагає знижувати рівень «поганого» холестерину.

Нут. Порція нуту також містить 15 грам білка. При цьому варіанти його використання можна перераховувати нескінченно. Його можна використовувати як безпосередньо в якості гарніру, так і як основу для чіпсів і навіть морозива.