Якщо ви думаєте, що у вас нежить через зимову застуду, то насправді це може бути "синдром ялинки" / фото ua.depositphotos.com

Який Новий рік і Різдвом без ялинки! Однак є люди, у яких вона може викликати не такі вже приємні відчуття.

Так званий "синдром ялинки", за словами експертів, - це відчуття легкого першіння у горлі, яке виникає після встановлення святкової ялинки, пише The Sun.

А все через крихітні алергени, які ховаються у зеленій красуні. "Синдром різдвяної ялинки" проявляється у таких симптомах, як нежить і чхання, можливі і головні болі та біль у вухах.

Відео дня

Читайте такожРецепт зимового гарячого коктейля для бадьорості

Експерт з повітряних алергенів Макс Вайсберг розказав, що науковці провели дослідження, які включали аналіз 28 різдвяних ялинок різних видів. Вони показали, що в ялинах є 53 різних типів цвілі. До того ж на корі ялинки може застрягти пилок інших дерев. Ця комбінація алергенів, зауважив він, може зробити прикрашання ялинки справжнім стражданням.

Як полегшити "синдром ялинки"

За словами Вайсберга, "синдром різдвяної ялинки" можна стримати або принаймні полегшити. Для цього він радить, перш ніж принести дерево в дім, промити його зі шланга: це допоможе видалити цвіль та спори.

Також він рекомендує використовувати бар'єр від алергенів. Засіб слід регулярно наносити на ніздрю, щоб алергени не потрапляли в ніс.

Серед інших засобів протидії алергії експерт радить використовувати очисник повітря, регулярно протирати пил і пилососити.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, коли ставити і наряджати ялинку перед зустріччю 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини