REUTERS

Двоє експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) сьогодні, 10 липня, вирушили до Китаю, щоб почати підготовчу роботу з організації розслідування витоків пандемії COVID-19.

Про це повідомляє DW.

Зоолог та епідеміолог мають зустрітися в Пекіні зі своїми китайськими колегами та визначити масштаб та умови діяльності міжнародної місії ВООЗ, яка має на меті встановити, яким чином вірус перекинувся з тварин на людей.

Відео дня

Читайте також"Світ знаходиться на початковому етапі": головний інфекціоніст США прогнозує посилення пандемії

Як вважають науковці, коронавірус SARS-Cov-2 міг бути поширеним серед кажанів, а потім перейшов до людей за посередництва якогось із ссавців, наприклад, панголіна. Як можливе місце першого зараження спочатку увагу дослідників привернув рибний ринок у китайському місті Ухань, де також продавали диких тварин. Проте зараз стало відомо про раніші випадки захворювання, тож перенесення вірусу на людину могло трапитися й в іншому місці. Щоб уникнути подальших спалахів хвороб, Китай закрив деякі ринки та заборонив торгівлю дикими тваринами.

У лютому Китай вже відвідувала делегація ВООЗ, і її керівник, канадський лікар Брюс Ейлвард, високо оцінив зусилля КНР зі стримування пандемії. У травні понад 120 країн світу закликали до проведення розслідування походження коронавірусу. Китай тоді наполіг, що розслідування можна буде провести після того, як пандемію буде взято під контроль, і воно має відбуватися під егідою ВООЗ.

Як повідомляв УНІАН, станом на 6:00 за Києвом у світі від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 554 304 осіб, одужали 6 707 030 людей. Загалом підтверджено 12 232 745 випадків захворювання.