У Польщі з 10 травня 2021 отримати вакцину зможуть усі охочі / фото REUTERS

У Польщі пришвидшують темпи вакцинації. Уряд планує організувати процеси таким чином, аби до кінця серпня 2021 року у Польщі отримали вакцину всі охочі. Вже з 10 травня 2021 року, за словами влади, жителі країни зможуть отримати електронне направлення та записатися на вакцинацію.

Читайте такожПольща отримала майже 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу Pfizer

Як пише 24 канал з посиланням на inpoland.net.pl, опція доступна для дорослого населення. Тобто, записуватися в режимі онлайн на щеплення можуть лише ті особи, яким вже виповнилося 18 років. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 19 квітня 2021 року під час відкриття спільного пункту вакцинації у Легниці, що в Нижній Сілезії.

Відео дня

"Ми хочемо зробити так, щоб з 10 травня кожен громадянин, старший за 18 років, міг отримати електронне направлення та записатись на вакцинацію", – зазначив політик.

Він додав, що незабаром в кожному воєводстві Польщі буде створений спеціальний пункт для вакцинації, а з часом їхня кількість буде збільшуватися. Загалом у країні планують відкрити понад 600 пунктів універсальної вакцинації.

Нагадуємо, що зараз у Польщі доступні такі вакцини: BioNTech/Pfizer, Moderna та АstraZeneca.

Коронавірус у Польщі: що відомо