ВООЗ рекомендувала повторну вакцинацію від ковіду / фото REUTERS

Люди з ослабленою імунною системою повинні отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19.

Про це повідомила консультативна група Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), передає ООН і Reuters.

Як зазначили в Стратегічній консультативній групі експертів (SAGE), людям із ослабленим імунітетом, а також помірним і сильним імунодефіцитом слід запропонувати додаткову дозу всіх схвалених ВООЗ вакцин, оскільки їхній організм рідше адекватно реагує на вакцинацію після стандартної серії первинних щеплень і вони мають високий ризик важкого перебігу хвороби COVID-19".

Відео дня

Читайте такожУ ВООЗ заявили, що людство пройшло майже 60% шляху в боротьбі з коронавірусом

Експерти додали, що люди віком від 60 років і старші, які щепилися вакцинами Sinovac та Sinopharm, також повинні отримати третю дозу через один-три місяці після другого щеплення. Експерти ВООЗ пояснили свою рекомендацію досвідом Латинської Америки, який засвідчив, що з часом ефективність вакцин зменшується.

"Втілюючи цю рекомендацію, країни повинні спочатку прагнути до максимального охоплення двома дозами серед цього населення, а потім вводити третю дозу, починаючи з найстарших вікових груп", - зазначили експерти.

Як повідомляв УНІАН, раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я визнали, що світова ситуація з COVID-19 досі не знаходиться під контролем. За словами експерта ВООЗ по боротьбі з COVID-19 Марії Ван Керхове, пандемія не закінчується, хоча багато хто вже вважає, що людство перемогло COVID-19.

Керхове розповіла, що в деяких містах по всьому світу переповнені лікарні, пацієнти гинуть від коронавірусу. І поки медичні установи заповнюються новими зараженими, люди на вулицях поводяться так, ніби пандемія вже закінчилася. Експерт ВООЗ наголосила на необхідності вакцинації, носіння масок та дотримання дистанції.

Вас також можуть зацікавити новини