Вакцина Китаю від COVID-19 буде найдорожчою / REUTERS

Китайська державна фармакологічна компанія Sinopharm оголосила, що одна доза її експериментальної вакцини від коронавірусу буде коштувати тисячу юанів. Це приблизно 145 доларів. Таким чином, вартість китайського препарату в 36 разів вищий, ніж у випадку вакцини, яку розробляє Оксфордський університет.

Як пише Newsweek, президент компанії Sinopharm Лю Чжинчен назвав приблизну вартість дози, яка складається з двох уколів. Однак, він не уточнив, про яку ціну йдеться: роздрібну чи оптову. Очікується, що китайська вакцина стане доступною в грудні.

Читайте такожNational Geographic: Щеплення від COVID-19 можуть стати обов'язковими, як це буде відбуватися?Для порівняння, препарат, який розробляє компанія AstraZenca спільно з Оксфордським університетом коштує 4 долара за дозу. За такою ціною її продали уряду Великої Британії за попередньою угодою. Видання нагадує, що AstraZenca отримала величезну підтримку з боку уряду на етапі розробки.

Відео дня

В США компанія Johnson & Johnson пропонує свою потенційну вакцину за 10 доларів за дозу. За такою ціною компанія погодилася передати американському уряду 100 мільйонів доз. Фармакологічна фірма Pfizer теж уклала угоду з Вашингтоном. Виконавчий директор компанії сказав Wall Street Journal, що вакцина буде коштувати 20 доларів.

У свою чергу, Федеральна служба охорони здоров'я США оголосила минулого тижня, що коли вакцина від COVID-19 стане доступною, вона буде безкоштовною для американців. Уряд готовий забезпечити сотні мільйонів доз. Американцям потрібно буде платити лише за саме виконання укола. Але ці витрати повинне покрити страхування.

Коронавірус й імунітет проти нього: що відомо?