У грудні FDA дав тимчасовий дозвіл на використання препарату Pfizer / BionTech \ фото REUTERS

Управління з контролю якості харчових продуктів і медикаментів (FDA) видало постійний дозвіл на використання вакцини від коронавірусу, створеної американською фармацевтичною корпорацією Pfizer Inc і її німецьким партнером BioNTech.

Таким чином, державний регулятор визнав, що повний цикл клінічних випробувань пройшов успішно.

Це перша вакцина від коронавірусу, що отримала повне і остаточне схвалення влади США за стандартними правилами. У грудні FDA дав тимчасовий дозвіл на використання препарату Pfizer / BionTech у зв'язку з надзвичайною ситуацією.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі з'ясували, чи ефективна третя доза COVID-вакцини PfizerНезабаром аналогічне ліцензування за спрощеною процедурою пройшли вакцини компаній Moderna і Johnson&Johnson. В цілому ними щепилися вже 204 млн американців.

"Сьогодні FDA схвалив першу вакцину від Covid-19. Препарат, відомий як Pfizer / BionTech, тепер буде представлений на ринку під назвою Comirnaty", - сказано в прес-релізі FDA.

Засіб схвалено для профілактичної вакцинації осіб старше 16 років. Підліткам 12-15 років воно буде доступно на підставі колишнього тимчасового дозволу.

Глава FDA Джаент Вудсток заявила, що суспільство може бути повністю впевнене в безпеці, ефективності та дотриманні високих стандартів якості при виготовленні препарату.

У 44 тис. учасників клінічних випробувань антитіла утворилися в 91% випадків, передає Бі-бі-сі.

Рішення FDA розширює можливості держустанов і приватних роботодавців вводити обов'язкову вакцинацію своїх співробітників в умовах скептичного ставлення частини американців до будь-яких щеплень, в тому числі від коронавірусу.

Вас також можуть зацікавити новини