Індійська влада поки відзвітували про 414 тис. померлих від COVID-19 \ Фото REUTERS

Кількість надлишкових смертей в Індії з початку пандемії COVID-19 виявилася приблизно в десять разів вищою, ніж офіційно зареєстрованих летальних випадків при захворюванні.

Фахівці американського Центру глобального розвитку зібрали статистику з трьох джерел і з'ясували, що за цей період в країні було зафіксовано понад 4 млн надлишкових смертей.

Виходячи з актів цивільного стану, реєстрованих і наданих владою семи штатів країни, з березня 2020 по червень 2021 року в Індії було зафіксовано 3,4 млн надлишкових смертей. Застосування міжнародних оцінок показників смертності від коронавірусу до даних про кількість позитивних тестів в Індії передбачає збільшення числа жертв приблизно на 4 млн осіб.

Відео дня

Читайте такожВ Індії виявили нову мутацію COVID-19

Аналіз даних дослідження споживчих пірамід (Consumer Pyramids Household Survey), проведений фахівцями Центру глобального розвитку, показав, що надмірна смертність в Індії за цей період може досягати 4,9 млн.

Автори дослідження визнають, що не можна автоматично приписувати всі надлишкові смерті коронавірусної інфекції. Однак, як наголошується в релізі, вся статистика говорить про те, що реальні цифри значно відрізняються від офіційної статистики, передає kommersant.

За даними Університету Джонса Хопкінса, індійська влада на поточний момент відзвітувала про 414 тис. померлих від COVID-19.

Вас також можуть зацікавити новини