Які саме медикаменти ВООЗ поставляє в країну, в звіті не повідомляється \ фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) почала відвантаження медикаментів проти COVID-19 в Північну Корею через китайський порт Далянь.

"Щоб підтримати КНДР основними медикаментами від COVID-19, ВООЗ почала доставку через Далянь", - повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на звіт організації. Однак, які саме медикаменти поставлялися в країну, в звіті не повідомляється.

Враховуючи, що в звіті представлені оновлені дані за 20-26 вересня, відвантаження, ймовірно, почалося в кінці минулого місяця.

Відео дня

Читайте такожУ КНДР зафіксовано спалах пташиного грипу H5N1

Представник Міністерства об'єднання в Сеулі не став коментувати звіт ВООЗ, але зазначив, що останнім часом спостерігаються деякі ознаки того, що Північна Корея відкриває морське сполучення з Китаєм. "Ренхап" припускає, що КНДР може послабити прикордонний контроль.

Коронавірус в КНДР

Влада КНДР раніше заявляла, що в країні немає коронавірусу. Останній звіт ВООЗ це підтверджує (проте там було протестовано тільки 40 тис. громадян). Країна не надає офіційних даних про епідеміологічні процеси. КНДР повністю закрила кордони в січні 2020 року і не приймала медичну допомогу через ризик завезення коронавірусу.