Названо найкращий горіх для мозку / фото ua.depositphotos.com

Деякі продукти пов'язані з підтриманням когнітивного здоров'я, в той час як інші викликають запалення в мозку, що згодом може мати негативний вплив.

Хоча неможливо запобігти хворобі Альцгеймера тільки за допомогою дієти, можна знизити ризик, дотримуючись дієти, багатої на корисні для мозку продукти, включно з перекушуваннями, пише Parade.

Невролог Анна С. Нордвіг знає, як дієта може зіграти роль у зниженні ризику хвороби Альцгеймера, і це спонукало її частіше включати в раціон один конкретний вид горіхів.

Відео дня

Найкращий горіх для зниження ризику хвороби Альцгеймера

Коли справа доходить до вживання продуктів харчування для зниження ризику хвороби Альцгеймера, Нордвіг радить віддавати пріоритет мононенасиченим жирам і зводити до мінімуму насичені жири. "Це ключ до того, щоб дати вашому мозку паливо, необхідне йому для процвітання під час старіння", - сказала вона.

Дослідження показують, що вживання помірної кількості ненасичених жирів у середньому віці допомагає захистити мозок від запалень, а дієта з високим вмістом насичених жирів збільшує ризик деменції та хвороби Альцгеймера.

Нордвіг сказала, що включає в раціон волоські горіхи, тому що це хороше джерело мононенасичених жирів. Крім цього, горіхи багаті на антиоксиданти, особливо на вітамін Е і поліфеноли. Антиоксиданти допомагають запобігти хронічному запаленню головного мозку, що допомагає знизити ризик хвороби Альцгеймера.

Інші продукти, які допомагають знизити ризик хвороби Альцгеймера

Нордвіг зазначила, що крім волоських горіхів є й інші продукти, які є чудовим джерелом мононенасичених жирів. Це жирна риба така як лосось або сардини, оливкова олія та авокадо.

Середземноморська дієта: користь

Середземноморська дієта - це стиль харчування, в якому перевагу віддають таким продуктам, як риба, горіхи, фрукти й овочі.

Горіхи, зокрема волоські, також є основою середземноморської дієти. Наукові дослідження показують, що дотримання середземноморської дієти може знизити ризик когнітивних порушень і деменції.

Вас також можуть зацікавити новини: