В Україні під час нового піку коронавірусу за день можуть знаходити навіть 40 тисяч хворих, вважає вчений / ілюстративне фото УНІАН

В Україні під час піку нової хвилі коронавірусу COVID-19 на день можуть виявляти 20 чи 40 тисяч хворих.

Кількість виявлених хворих буде залежати від того, скількох людей протестують, розповів інфекціоніст, доктор медичних наук та професор Сергій Крамарєв в інтерв'ю Obozrevatel.

Співбесідник зазначив, що чим більше людей роблять тест на коронавірус, тим більше хворих знаходять – "це суто технічна причина".

Відео дня

"…20 тисяч, можливо, 40 тисяч (хворих на день виявлятимуть під час піку нової хвилі COVID-19 – Ред.). Але це залежить від кількості протестованих людей…", – заявив доктор наук.

Читайте такожУ МОЗ сказали, чи посилюватимуть карантин через "Омікрон"Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін прогнозував, що в нашій країні новий сплеск захворюваності на COVID-19 буде наприкінці січня.

Пізніше в Національній академії наук повідомили, що нова хвиля коронавірусу в Україні вже розпочинається.

Довідка УНІАН. У березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу, у цьому ж місяці в Україні запровадили карантин. В нашій країні вже було кілька хвиль захворюваності на коронавірус.

Низка виробників вже випустили вакцини від вірусу. Вакцинація в Україні від коронавірусу стартувала наприкінці лютого минулого року.

COVID-19 мутував, в нашій державі знайшли кілька його варіантів – спершу було виявлено штам "Дельта", а потім – "Омікрон".

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua. 

Вас також можуть зацікавити новини: