Сума операції з купівлі - майже один мільярд євро / фото УНІАН

Австрійська страхова компанія UNIQA Insurance Group прийняла рішення розширити свою присутність у Центральній і Східній Європі та придбати дочірні компанії французької страхової групи AXA Group в Польщі, Чехії і Словаччини за майже один мільярд євро.

Як повідомили УНІАН у прес-службі української страхової компанії «Уніка», цілями придбання є ризикові компанії і компанії зі страхування життя, інвестиційні компанії, пенсійні фонди та сервісні компанії групи АХА в цих трьох країнах.

Згідно з повідомленням, результатом придбання цього бізнесу стануть п'ять мільйонів нових клієнтів і 800 мільйонів євро додаткових премій.

Відео дня

«Ми давно спостерігаємо за розвитком компаній AXA, і вони ідеально вписуються в нашу довгострокову стратегію. Їх цільова спрямованість на прибутковий роздрібний бізнес і збалансований портфель страхових продуктів доповнюють наш існуючий бізнес і роблять нас п'ятими у зростаючому регіоні Центральної та Східної Європи», - наводяться в повідомленні слова генерального директора UNIQA Insurance Group Андреаса Брандштеттера.

У прес-службі також підкреслили, що купівля даних активів AXA в Польщі, Чехії і Словаччини являє собою інвестиції у стійке і постійний розвиток UNIQA Insurance Group, яка вказує на перспективність цих ринків у зв'язку зі зростаючою економікою даних країн.

«Беручи до уваги, що в наступному році австрійський страховий ринок повинен зрости на 1,5%, прогнозні очікування для ринків Польщі, Чехії та Словаччини значно вище − 6,2%, 6,8% і 2,7% відповідно», - наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби, в даний час UNIQA Insurance Group є десятою за величиною компанією на страховому ринку Польщі з 1,5 млн клієнтів, шостою в Чехії з 800 тис. клієнтів і четвертою в Словаччині з 500 тис. клієнтів.

У свою чергу, AXA додасть UNIQA 3,2 млн клієнтів у Польщі, 800 тис. у Чехії та 750 тис. в Словаччині, що зробить UNIQA Insurance Group п'ятою компанією на ринку страхових послуг в Польщі і Чехії, і четвертою в Словаччині, відповідно.

"AXA ідеально нам підходить: в компаніях чудовий менеджмент і вони займають сильні позиції на ринку. Ця угода принесе нам нових приватних та корпоративних клієнтів на трьох зростаючих ринках, на яких ми вже дуже прибуткові. Продуктовий портфель практично збалансований: 35% в страхуванні життя і 65% у майновому бізнесі», - додали в компанії.

Читайте такожСтрахова компанія звинуватила зірку серіалу "Беверлі Хіллз" у маніпулюванні через рак

Консультаційний супровід операції здійснював HSBC, а її завершення залежить від всіх необхідних дозволів регулюючих органів.

Водночас, згідно з прес-релізом AXA Group, за умовами угоди у власність UNIQA Insurance Group переходить 100% операцій зі страхування життя, пенсійного забезпечення, накопичувального страхування від нещасного випадку.

Також повідомляється, що завершення угоди очікується в четвертому кварталі 2020 року після отримання необхідних регуляторних погоджень.

«Ця транзакція знаменує собою ще один крок у спрощенні діяльності AXA, і ми переконані, що діяльність AXA в Центральній і Східній Європі виграє від присутності сильного UNIQA і місцевого досвіду в регіоні для створення нових можливостей зростання з постійним акцентом на надання поліпшених пропозицій для клієнтів», — наводяться в прес-релізі слова головного виконавчого директора AXA Group Томаса Буберла.

Довідка УНІАН. Будучи на сьомому місці у Центральній і Східній Європі, UNIQA Insurance Group в даний час має велику мережу на 15 ринках, де пропонує весь спектр страхових рішень для 6,8 мільйонів приватних і корпоративних клієнтів.

У 2011 році була представлена програма довгострокової стратегії UNIQA 2.0, яка буде діяти до середини 2020 року, у якій компанія визначила країни Центральної та Східної Європи як другий основний ринок після Австрії. Група працює під брендом UNIQA у всіх країнах, крім Росії.

Французька група AXA – світовий лідер у страхуванні та управлінні активами, в якій працює 160 тис. співробітників по всьому світу, що обслуговують 105 мільйонів клієнтів у 62 країнах.