Щомісячна страхова виплата від Фонду для одного медика складає від 788,98 грн до 22 тис. 700 грн \ фото REUTERS

З початку цього року Фонд соціального страхування (ФСС) направив 3,4 млн грн на щомісячні страхові виплати для працівників закладів охорони здоров’я, які отримали стійку втрату працездатності внаслідок профхвороби на COVID-19, а також членів сімей померлих медичних працівників.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ФСС. Зокрема, з них на щомісячні виплати для працівників закладів охорони здоров’я – 0,9 млн грн, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, – 2,5 млн грн.

"Станом на сьогодні Фондом здійснюються щомісячні страхові виплати для 41 медичного працівника. Також щомісячні страхові виплати отримують 96 утриманців у разі смерті медичного працівника", - зазначається в повідомленні.

Відео дня

У ФСС повідомили, що щомісячна страхова виплата від Фонду для одного медика складає від 788,98 грн до 22 тис. 700 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку.

Читайте такожВ Україні вдосконалюють процедуру виплат медикам з інвалідністю через COVID-19Як нагадали у Фонді, працівники закладів охорони здоров’я, які внаслідок гострої професійної хвороби на COVID-19 отримали стійку втрату працездатності, зокрема інвалідність, отримують від ФСС щомісячні страхові виплати. Також зазначені виплати фінансуються для осіб, які перебували на утриманні медичних працівників у разі їх смерті.

"Такі виплати щомісяця фінансуються Фондом для медичного працівника упродовж усього його життя або до повного відновлення здоров’я. Їх розмір в обсязі 100 % компенсує потерпілому втрачений заробіток відповідно до встановленого МСЕК ступеня втрати працездатності", - йдеться в повідомленні.

Окрім щомісячних страхових виплат, Фонд профінансував для зазначених осіб одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і компенсував медичним працівникам втрачений за час лікування гострої професійної хвороби заробіток. Для медичних працівників, яким було встановлено інвалідність, або для їх родин у разі смерті медика, Фондом також було профінансовано одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету відповідно до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Вас також можуть зацікавити новини