Уряд вніс зміни до бюджету ФСС / Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України вніс зміни до бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, збільшивши його дохідну частину на 6 млрд грн. Відповідну постанову від 6 травня опубліковано на урядовому порталі.

Читайте такожСамоізоляцію через коронавірус в Україні будуть оплачувати за лікарняними листками

Згідно з постановою, доходна частина бюджету Фонду соціального страхування (ФСС) збільшено на 6 млрд грн – до 20,950 млрд грн – за рахунок коштів державного бюджету.

Відео дня

Дані кошти, виділені з Фонду боротьби із гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, і її наслідками, планується направити на виплати по частковому безробіттю (4,723 млрд грн) і на фінансову допомогу на поворотній основі (1,277 млрд грн).

Як повідомляв УНІАН, раніше уряд ухвалив рішення про виділення 6 млрд грн Фонду соціального страхування України на фінансування допомоги по безробіттю.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшився з 650 до 1000 грн на період карантину, а виплати всім безробітним здійснюються з першого дня реєстрації, а не з сьомого, як було раніше.