У ФФСУ повідомили про складну ситуацію з надходженнями / фото ua.depositphotos.com

За підсумками вересня 2021 року потреба у видатках на лікарняні та страхові виплати в Україні перевищила надходження на рахунок Фонду соціального страхування України (ФССУ) на 2,2 млрд грн.

Про це повідомили у прес-службі ФССУ.

Зазначається, що надійшло 2,594 мільярда гривень тоді як Потреба склала 4,789 млрд гривень, враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних та допомог на поховання, що накопичилась на початок місяця.

Відео дня

У фонді нагадали, що потреба у видатках перевищує доходи від частки ЄСВ упродовж усього 2021 року та корелює зі зростанням сум допомог за лікарняними листками, виданими, у тому числі в разі лікування від COVID-19.

Читайте такожВ Україні з'явиться Фонд страхування військово-політичних ризиків: що обіцяютьБюджет Фонду соціального страхування України майже повністю складається з частки ЄСВ. Увесь обсяг сплаченого єдиного внеску розподіляється між ФССУ, Пенсійним фондом та Фондом соцстрахування на випадок безробіття відповідно до визначених урядом пропорцій.

"У зв’язку зі зростанням кількості лікарняних листків, які передаються до фонду на оплату, а також через системне зменшення упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ, сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення", – пояснили у фонді.

Разом з тим у ФССУ запевнили, що  попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, усі види допомог надаються у повному обсязі.

Вас також можуть зацікавити новини